top of page
  • Yazarın fotoğrafıSefa Züccaciye

Kahve ve Bardak Uyumu

Herkese merhaba,

Perotti olarak yeni bir yazı dizisi ile sizlerleyiz. Cam ve porselen kupalarımızla birlikte kahve sunumlarının uyumuna haran kalmamak imkansız...


Perotti bardaklarıyla birlikte muhteşem kahve tariflerini beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın.


Bol Köpüklü Latte

Perotti Costal cam kupaları bol köpüklü Latte için uygun bardak seçimi olacaktır.


Malzemeler;

- 5 Yemek kaşığı kahve

- 5 Yemek kaşığı şeker

- 5 Yemek kaşığı su

- Hazırlanacak bardak miktarı kadar süt ( Perotti Costal Cam Kupa 300 ml'dir)

Üzeri için çikolata sosu.

Hazırlanışı:

Derin bir kapta kahve, şeker ve suyu mikser ile çırpıyoruz. Bu işlem yaklaşık 6-7 dakika sürecektir. İyice köpüren karışımı Perotti Costal cam kupalara eşit ölçüde dağıtıyoruz. Isıtılmış olan sütümüzü cam kupanın kenarından yavaşca döküyoruz. Böylelikle köpüğü yukarıda kalan harika bir lezzetle buluşmuş oluyoruz. İsteğe göre üzerine çikolata sosu dökerek işlemi bitiriyoruz.


Americano

Dünya üzerinde en çok tüketilen kahve türü olarak tanımlanabilir Americano...

Sert bir tadı olmasına karşı isteğe göre yumuşatılmasıyla ve tabii ki kolayca hazırlanmasıyla lezzet şöleni oluşturan kahvelerin başında gelmektedir. Americano daha çok porselen kupalarda tercih edilmektedir. Sizin için Perotti Aurora Color Porselen renkli kupalarımızı seçtik. Haydi şimdi Perotti Aurora Color Porselen renkli kupalarla sunacağınız harika tarife geçelim.

Malzemeler:

Espresso ve sıcak su

Hazırlanışı: Americona hazırlanışının belirli püf noktaları vardır. Bu püf noktalarına dikkat ederek hazırlanışını yazmak gerekir. Kaynama noktasına gelen suyu ve espressoyu karıştırıyoruz. Aynı zamanda kahvenin sunulacağı bardağın ısısı da önem arz etmektedir. Perotti Aurora Color renkli porselen kupalarımızı önceden ısıtalım ve içerisine espressoyu ekliyoruz. Isıttığımız suyu ekledikten sonra kahve çekirdeğinin mükemmel tadına varma zamanı gelmiş demektedir. Afiyet olsun....


Sıcak Çikolata

Kış aylarında kahveye en güzel alternatif olan sıcak çikolatadır hiç şüphesiz. Bir dilim çikolatanın verdiği mutluluğun yanında çikolatayı içmek ayrı bir haz noktasına ulaştırmaktadır. Perotti Miguel Letter harfli kupalarımız tam olarak harika bir sıcak çikolata deneyimi yaşamınız için tasarlanmış olabilir... Haydi tarife geçelim..


Malzemeler:

-2,5 çay bardağı süt

-1 yemek kaşığı kakao

-1 tatlı kaşığı toz şeker

-20 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

Tencere gibi ısıya dayanıklı bir kaba sütü ve şekeri koyuyoruz ve ocağın üstünde kaynatmaya başlıyoruz. Aynı esnada kakaoyu da ekliyoruz. Kaynayan karışımı ocaktan alıp içerisine çikolata dilimleri ekliyoruz. Sonrasında Perotti Miguel Letter Harf kupalarımızla servise hazırlıyoruz. Veeee afiyet olsunnnn.


White Chocolate Mocho

Yumuşak içimi ve kremasıyla birlikte adeta baş döndüren bir lezzetle uyumlu olacağını düşündüğümüz Perotti Soho Chessy Porselen Kupalarımız ve White Chocolate Mocho tarifi sizlerle...



Malzemeler:

-2 tatlı kaşığı granür kahve veya demlenmiş 2 shot espresso

-4 parça beyaz çikolata

-Yarım paket süt kreması

-2 su bardağı soğuk süt

-4 yemek kaşığı kaynar su

-Buz


Hazırlanışı:

Granür kahveleri Soho Chessy Porslen kupalarımıza alıyoruz. Kahvenin çözülmesi için sıcak suyu ekliyoruz. Çözülen kahvelerin üzerine beyaz çikolataları ekleyip erimesini sağlıyoruz. Karışımın üzerine bol buz ekleyerek sonrasında süt ilave ederek kahvemizin sonuna yaklaşmış oluyoruz. Sıkma torbasına aldığımız kremayı ise kahvemizin üzerine sıktıktan sonra Perotti Soho Chessy kupalarında harika bir sunumla servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Espresso

Makinaya gerek kalmadan evde espresso yapmak ve mükkemel sunumlar hazırlamak mümkündür. Nasıl mı ? Perotti French Press ve Perotti double wall kupalarımız ile...

Hazırlanışı: (Malzemeler yazının içerisinde yer alacaktır. )

2 yemek kaşığı kadar espresso için öğütülmüş kahveyi, önceden kaynamış ve 30 saniye kadar su ile buluşturuyoruz. Tabii kahveyi french presse koyduktan sonra üzerine sıcak suyumuzu yavaşça döküyoruz. maksimum 4 dakika demlenmesi için bekleyin ve french presse üsten baskı uygulayın. İşte bütün yapmamız gerekenler bu şekilde. Kahveniniz içmeye hazır.

Perotti French Presslerimiz.





Son Yazılar

Hepsini Gör

25 Ekim Dünya Makarna Günü

Makarna gününde yapılacak makarnalar için Perotti ürünlerinin kullanım fikirleri yazımızda yer almaktadır.

bottom of page