top of page
  • Yazarın fotoğrafıSefa Züccaciye

Dünya Süt Günü'ne Özel Sütlü Soğuk Kahve Tarifi!

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", ülkemizde 1991 yılında kabul edildi.


Dünya Süt günü; sütün insan sağlığı için önemini vurgulamak, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla kutlanmaktadır.


Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirerek tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 1 Haziran tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.


Beslenmemizin temel kalsiyum kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturur.


Süt İçmeniz için 10 Neden:

1. Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir. 2. Vücudumuzda ödeme neden olan sıvıların toplanmasını engeller. 3. Kronik bronşit ve bağırsak kanserini önlenmesine yardımcı olur. 4. Dokuların ve hücrelerin oluşumuna zemin hazırlar ve hızlandırır. Böylece vücudumuzda oluşan yaralar daha çabuk iyileşir. 5. İçerisindeki kalsiyumun vücuttaki yağlanmayı azaltarak kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olur. 6. Acetyıl Cartinin - beynin yaşlanmasını engelleyen madde sütte bulunur. 7. Hipertansiyon için kullanılan bazı ilaçların olası olumsuz etkilerini azaltmada sütün yararları vardır. 8. Kalp-damar hastalığı riskini %15'e kadar azaltabiliyor. 9. Yaralanma veya benzeri bir durumda kanın çok daha çabuk pıhtılaşmaktadır. 10. Osteoporozdan korur.


Sütlü Soğuk Kahve

Gerekli Malzemeler

-Buz

-Süt

-1 shot espresso


Yapılışı

İlk olarak eğer evinizde espresso makinesi ya da moka potunuz varsa her zaman yaptığınız gibi espressonuzu hazırlayın. Eğer granül kahve kullanacaksanız granül kahvenizi bir Türk kahvesi fincanı kadar sıcak suyun içinde güzelce çözdürün.

Kahveniz hazır olduktan sonra buzlarınızı ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü

bardağınıza dökün.

En son hazırladığınız kahveyi de üzerine döktükten sonra kahveniz hazır.


Afiyet olsun..












16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

25 Ekim Dünya Makarna Günü

Makarna gününde yapılacak makarnalar için Perotti ürünlerinin kullanım fikirleri yazımızda yer almaktadır.

bottom of page